Alumnes, pares, mares i professorat del SES Cervelló vàrem constatar l’estat de l’entorn del nostre Institut i no ens agrada ni volem que segueixi com està. Per aquest motiu, des de l’Alumnat,  varen impulsar, amb el suport del Centre, de l'AMPA i de l'Ajuntament de Cervelló, el projecte ENTORN I JARDI DEL NOSTRE INSTITUT.

 

 FOTO      FOTO 2                  m 10        m 5

                                         D'on venim....                                                                                                    On volem anar...!!!!

 

UNA PROPOSTA D’ACTUACIÓ

 

1. Comencem el curs amb el pati i jardineres de l'Institut sense herbes i el pati net gràcies al suport de l'Ajuntament de Cervelló.

 

2.Hem aprovat les bases d'execució. on es defineix de forma clara els resultats esperats, limitacions i com es vol executar. Aquestes bases incorporen com a valor els temes de reciclatge, fer una proposta que no impliqui cap cost, potenciar la vegetació autòctona, materials naturals i reciclats,...Ha de contemplar què poden fer, materials que necessitaran, com els aconseguiran i com proposen mantenir-ho entre tot el grup. Veure Bases

 

3. El tutor presenta al seu grup el projecte i els hi fa l’encàrrec de treballar la proposta de la imatge de la parcel·la assignada i retolació del nom del mòdul d’acord amb les bases. Tots els grups hauran de presentar el projecte a la classe i, entre tots, han d’escollir la proposta guanyadora i aprovar el calendari d’execució, el material necessari, fer una proposta de com s’organitzaran per aconseguir-ho i designar el coordinador del projecte.

Des de l’AMPA hem organitzat una xerrada, a principis de curs, amb la col.laboració d’un pare jardiner que els ha informat d’aspectes importants a tenir en compte per elaborar el projecte i escollir les plantes i adequació de cada parcel·la. Podeu veure la presentació aquí. 

 

4. Escollir el projecte guanyador a cada classe. Els alumnes presentaran el projecte i la classe/tutor escollirà el projecte guanyador. Serà el projecte que s’executarà a la I Jornada Jardí i Entorn. Octubre.

 

5. Publicar els projectes guanyadors i llistat de material necessari. 

 

6. Buscar el material necessari per al projecte. El pressupost és zero, per tant, caldrà que cada classe busqui el material que necessita per executar el seu projecte: pintures, plantes, material decoratiu, eines,.... Demaneu als familiars, amics, veïns,....i recordeu sobretot portar les eines el dia de la Jornada.

 • I, si no trobeu alguna cosa, envieu-nos un correu a l’AMPA i intentarem trobar-ho. Dóna’ns temps per fer la cerca!!!!
 • I si teniu dubtes de quines són les plantes més apropiades, si ara és el moment de trasplantar-les, tenimqui us pot assessorar. Envia un correu amb els teus dubtes.

 

Correu per fer peticions o demanar assessorament: ampainstitutcervelloentorn@gmail.com

Recomanació: feu-vos la llista del material ben detallada i us recomanem que 1 setmana abans de la Jornada ho tingueu tot a punt.

 

7. Designar el Director de la Jornada de Jardí i Entorn. Per aprofitar al màxim la Jornada del dia 10, cal que tot estigui molt ben coordinat, per això es designarà:

 1. Un alumne que sigui el director del projecte i s’encarregui de distribuir les tasques a fer i a coordinar l’execució.
 2. Un pare que motivi als pares a participar i coordini el treball dels pares col.laboradors  

 

8. Aconseguir un bon equip de treball:

 1. Engresca als teus pares/germans/familiars a participar en la I Jornada de Jardí i Entorn.
 2. Animeu als companys i companyes de classe i al tutors a participar en la Jornada del dia 10 de novembre.

 

9.  Inscripció dels participants abans del 6 de novembre

Si volem que el berenar arribi per a tothom, hem de saber quants vindreu a la Jornada del dia 10. Per això us demanem que els pares/germans/amics/familiars/professors/alumnes/... que tingueu previst venir us inscriviu en el formulari que trobareu més endavant.

L’objectiu és aconseguir la màxima participació. Cadascú en funció del temps que tingueu, de les habilitats, interessos,...Tota la col.laboració és important: cedint material, ajudant en el muntatge, transport, venint el dia de la Jornada per:

        * Fer de Jardiners, decoradors, pintors,...

        * Ajudar a preparar el berenar

        * Participar en el taller del diari de la classe

        * Ajudar al muntatge i desmuntatge

 

Entre tots aconseguirem que l’institut tingui un entorn agradable!!! Apunteu-vos i indiqueu en què us ve de gust col.laborar o podeu col.laborar.

 

INSCRIPCIONS AQUÍ

 

10. I Jornada Jardí i Entorn. Veure programa Jornada. 
 
11. Manteniment. A partir de novembre hem de tenir un calendari, que proposi el mateix grup on s’identifiquin els responsables del mateniment setmanal. En les bases també s’explicitarà què vol dir el manteniment (regar, treure males herbes, replantar, neteja de l’espai, elaborar nous elements (prèvia aprovació del grup),... Cada grup pot pactar espais durant la setmana/mes per facilitar el manteniment, per exemple 1h de tutoria del mes, els patis, de 14:30 a 16h,...
 

12. Reconeixement públic de la feina ben feta. A final de curs, coincidint amb la festa festa fi de curs. En la festa final de curs es premiaran els grups que hagin treballat millor el projecte. Es premiarà:

 

- L’espai amb més originalitat i pràctic,

- El grup més ben organitzat

- La proposta amb més sostenibilitat 

 FOTO 3

 

TOTS JUNTS PER UNA MILLOR EDUCACIÓ

 

     m logo MOIX                                                                institut   

                                                       m logo AMPA                                            ajuntament

SES CERVELLO

Login Form

 • 14retallades.jpg
 • 15Banner-Chacon.jpg
 • 18anunci.jpg
 • 20pilates-300-150.jpg
 • 32retallades.jpg
 • 33aulamusica.jpg
 • 40anunci.jpg